Retail Arena Helsinki

Talous tiukilla – miten kauppakeskusten käy?

13.lokakuuta klo 8.30-11.30 | Aamiaistapahtuma | Rake-sali, Helsinki

13.10.2022 Retail Arena Helsinki

Kiitos kaikille osaanottajille ja nähdään seuraavassa Retail Arena Helsinki -tapahtumassa! Tapahtuman valokuvat alla, kuvaajana Susanna Ahvalo.

Miten kauppakeskukset ja retail selviävät poikkeuksellisista markkinaolosuhteista? Aamupalatilaisuudessa keskustellaan kuinka globaali inflaatio ja taloudelliset stressitekijät muuttavat markkinaympäristöä maailmanlaajuisesti ja Suomessa, ja millaisia selviytymisstrategioita kuluttajilla, retailereilla ja kauppakeskuksilla on käytettävissään.

Erityinen puhujavieraamme Anjee Solanki tulee suoraan San Franciscosta. Hänen tiiminsä on kerännyt aiheesta tuoretta dataa.

Puhujina on laaja kattaus alan huippuasiantuntijoita: Tanja Linsiö, Kauppakeskus REDI, Matti Ahrelma, Colliers, Mikko Seppälä, Kauppakeskus Seppä, Sami Maukonen, Suunnittelutoimisto Amerikka and Jussi Raitaniemi, Trevian. Tapahtuman kielenä on suomi, ainoastaan Anjee Sonlankin puheenvuoro on englanniksi. Katso koko ohjelma.

Osta lippusi pian, sillä paikkoja on rajoitettu määrä! Kiinteistö-uutisten tilaajana saat lipun alennettuun hintaan.

Tapahtumakuvat

Special Guest Speaker

Anjee Solanki

Colliers

National Director, Retail Services & Practice Groups

Anjee Solanki tulee puhumaan globaalin inflaation, nousevien hintojen ja korkojen sekä poliittisen epävarmuuden vaikutuksista kuluttajien, retailereiden ja investoreiden päätöksentekoon. Hän tarkastelee kehitystä aikajanalla alkaen vuodesta 2019 nykyhetkeen ja tästä eteenpäin, porautuen eri tyyppisten kuluttajien/perheyksiköiden ostokäyttäytymiseen, eri tuotekategorioihin ja eri toimijoiden selviytymisstrategioihin ja sijoituspuolella tuottonäkymiin.

Lue lisää

U.S. Based in San Francisco and with more than 32 years of experience, she provides strategic leadership to over 550 specialized retail professionals across 177 offices.

Her strategy identifies current market and property inefficiencies to capture untapped value through asset repositioning, releasing, redevelopment, rehabilitation, proactive management, and enhanced marketing.

Creative problem-solving is her specialty, and she becomes a key stakeholder with national and international retailers, such as JPMC, Opry City Stage/Ole Red and Tim Hortons, and many others. Her highly focused approach reduces the risk profile and provides clients with a thoughtful approach executing strategic multi-year planning initiatives.

Keynote

Tanja Linsiö

Kauppakeskus REDI

Kauppakeskusjohtaja

Lue lisää

Tanja Linsiö on brändien kehittämisen ammattilainen, joka on toiminut aiemmin rakennusalalla ja sitä ennen 15 vuotta muotialalla, jossa hän on todistanut alan muutosta eettisempään ja ekologisempaan suuntaan. Tätä samaa tekemistä Linsiö aikoo vahvasti tuoda Rediin. Linsiö on osana CBRE:n Property Management -tiimiä.

Matti Ahrelma

Colliers

Kiinteistökaupan neuvonantoyksikön johtaja, Suomi

Lue lisää

Matti Ahrelma ottaa kopin Anjeen esityksestä ja tuo sen Suomen sekä Pohjoismaiden tasolle antaen paikallisen markkinakatsauksen.

“Olemme kiinnostava toimija nimenomaan Colliersin globaalin verkoston ja paikallisen asiantuntemuksemme johdosta. Meillä on erinomaiset verkostot sekä suomalaisiin että kansainvälisiin sijoittajiin. Vahva ja sujuva yhteistyö Colliersin Euroopan ja globaalin Capital markets -tiimien kanssa tukee toimintaa kansainvälisten pelureiden kanssa. Palvelumme kattavat perinteisen osto- ja myyntineuvonannon lisäksi myös velkarahoitusjärjestelyn, jota toteutamme yhteistyössä EMEA:n Debt Advisory -tiimin kanssa”, kertoo Matti Ahrelma.

Colliersin vahvuutena on globaalin verkoston laajuus ja hyvä paikallisen markkinatuntemus. 62 maassa sadoissa toimipisteissä, aina Oulusta Kap-kaupunkiin ja Vancouverista Aucklandiin. Globaali verkosto tekee kaupankäynnin helpoksi sijoittajalle, missä päin he ikinä toimivatkaan tai haluavat kiinteistöjä omistaa.

Panelistit

Sami Maukonen

Suunnittelutoimisto Amerikka
CEO / Design Director

Olen Suunnittelutoimisto Amerikka Oy:n toimitusjohtaja ja arkkitehti. Intohimoni on houkuttelevan ja toimivan kaupungin suunnittelu, jossa palveluiden ja sitä kautta kauppakeskusten rooli on merkittävä.
Olen ollut mukana useissa laajoissa kauppakeskusten konsepti- ja tilasuunnitteluhankkeissa kuten Mall of Triplassa ja Turun Hansakorttelissa. Tuorein käynnissä oleva hanke on Helsingin Päärautatieaseman kehitys- ja korjaushanke, jossa aseman arkkitehtuuri nostetaan sille kuuluvaan arvoon ja aseman palvelutarjonta uudistuu paremmin asiakkaita palvelevaksi.

Tanja Linsiö

Kauppakeskus REDI
Kauppakeskusjohtaja

Tanja Linsiö on brändien kehittämisen ammattilainen, joka on toiminut aiemmin rakennusalalla ja sitä ennen 15 vuotta muotialalla, jossa hän on todistanut alan muutosta eettisempään ja ekologisempaan suuntaan. Tätä samaa tekemistä Linsiö aikoo vahvasti tuoda REDiin.

Jussi Raitaniemi

Trevian
Liiketoimintayksikön johtaja, partneri, Trevian

Jussi on Trevianin johtoryhmän jäsen ja hän vastaa Retail-liiketoiminnasta sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolisten kiinteistöjen varainhoidosta.

Hänellä on 15-vuoden kokemus kiinteistövarainhoitotoiminnasta kansainvälisten sijoittajien parissa sekä kokemusta myös Norjassa ja Baltiassa sijaitsevien kiinteistöjen ja salkkukokonaisuuksien johtamisesta.

Jussilla on kiinteistöjohtamisen DI tutkinto Teknillisestä korkeakoulusta. Jussin erityisosaamista ovat laajojen portfolioden strateginen johtaminen sekä vuokraus.

 

Ohjelma

Retail Arena Helsinki

13. lokakuuta klo 8.30-11.30
Aamiaistapahtuma | Rake-Sali Helsinki

8.30 Aamupala ja verkostoitumista
9.00 Tervetulosanat: Merja Aura, toimitusjohtaja, Bonnier Business Forum
9.05 Anjee Solanki: How the retail market will survive the global inflation and economic stress factors?
9.45 Kahvitauko ja verkostoitumista
10.00 Tanja Linsiö: Kestävä kehitys osana kauppakeskusten tulevaisuutta

10.25 Matti Ahrelma: sisältäen case study – Kauppakeskus Seppä, Mikko Seppälä
10.50 Paneeli Sami Maukonen, Tanja Linsiö ja Jussi Raitaniemi: Ovatko kauppakeskukset aidosti kehitysorganisaatioita?
11.15 Loppusanat

Rake-sali, Erottajankatu 4 C, 3.kerros, Helsinki

 

Partneri

Osallistu keskusteluun

Haluatko puhujaksi tuleviin tapahtumiin?
Uutisia parempien päätösten puolesta

Haluatko Bonnier Business Events kumppaniksi?

Yhteistyökumppanina lisäät näkyvyyttäsi alalla ja saat liiketoimintaasi hyötyjä. Yrityksesi voi laajentaa verkostojaan kumppaniyritysten ja -organisaatioiden edustajien kautta. Lisätietoja antaa Merja Aura.